ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


Ερωτήσεις

Δίνουμε απαντήσεις στα ερωτήματα σας.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την καμινάδα μου;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας για την συχνότητα καθαρισμού της καμινάδα σας. Μπορεί να ποικίλει από μια φορά το εξάμηνο, μέχρι και κάθε δέκα χρόνια, αυτό εξαρτάται από ένα πλήθος συντελεστών. Για τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης είναι υποχρεωτικός ο ετήσιος καθαρισμός της καμινάδας από ειδικευμένους καπνόδοκαθαριστές. Άς εξετάσουμε όμως τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν την συχνότητα καθαρισμού.

Το πόσο συχνά λειτουργείτε το τζάκι σας.
Το τύπο ξύλου που χρησιμοποιείτε (Χλωρό, ξερό, πεύκο, ελιά κ.τ.π).
Το τύπο του τζακιού (Απλό ανοιχτό ή ενεργειακό).
Τυχόν κατασκευαστικοί λόγοι (αν η καμινάδα σας είναι ευθεία ή υπάρχουν γωνίες που επιταχύνουν την τοπική συγκέντρωση της κάπνας).

Όπως βλέπετε υπάρχουν αρκετοί συντελεστές που επηρεάζουν την συχνότητα καθαρισμού. Πάντως ένας αρκετά ασφαλής κανόνας είναι ότι αν η καμινάδα σας είναι ευθεία και χρησιμοποιείτε σωστά στεγνά ξύλα, ο καθαρισμός είναι απαραίτητος μόλις κάψετε συνολικά (3)τρείς τόνους ξύλα και θα λέγαμε υποχρεωτικός στους (4)τέσσερις τόνους.

Πόσο διαρκεί ένας καθαρισμός καμινάδας;

Ανάλογα με την χρήση που έχετε κάνει χρειαζόμαστε από (1:30)μιάμιση ώρα εώς (2:30)δυόμιση ώρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν λερώνουμε τον χώρο σας κατά την διάρκεια του καθαρισμού.
Προσοχή, στους καθαρισμούς των ενεργειακών τζακιών.

Ποιό το συμφέρον της τοποθέτησης ενός ενεργειακού τζακιoυ;

Τα πλεονεκτήματα του ενεργειακού τζακιού είναι:
  • Υψηλές θερμικές αποδόσεις.
  • Ασφάλεια, λόγο της δυνατότητας λειτουργίας με κλειστή πόρτα.
  • Μεγαλύτερος χρόνος ζωής.
  • Οικονομία στη κατανάλωση (ξύλα)
  • Καθαριότητα
  • Ευκολία στη χρήση.
Τα ενεργειακά τζάκια καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, καθώς ο Έλληνας καταναλωτής προτιμά την ποιότητα και την ασφάλεια που του παρέχουν όσο αφορά την λειτουργία τους. Με τη χρήση των ενεργειακών τζακιών, αφενός επιτυγχάνετε η μείωση στη κατανάλωση του πετρελαίου και αφετέρου εξασφαλίζεται μια εναλλακτική πηγή θέρμανσης στο χώρο. Ο βαθμός επίδοσης των εστιών αυτών είναι σαφέστερα υψηλότερος από αυτόν των συμβατικών τζακιών και κυμαίνεται μεταξύ 80-85%.
Τα ενεργειακά τζάκια εκμεταλεύονται τις μεταλλικές επιφάνειες που βρίσκονται στο πίσω μέρος της εστίας, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κύκλωμα αέρος. Με τον τρόπο αυτόν, διοχετεύεται στο κάτω μέρος της εστίας, ψυχρός, υγροποιημένος, καθαρός αέρας, ο οποίος στη συνέχεια θερμαίνεται στο πίσω μέρος του τζακιού και διοχετεύεται μέσω αεραγωγών, είτε στο χώρο που βρίσκεται το τζάκι είτε σε άλλους χώρους της επιλογής μας. Με τον τρόπο αυτόν θερμαίνονται ένας ή περισσότεροι χώροι.
Η πολυετής εμπειρία μας στα ενεργειακά τζάκια κάνει την εγκατάσταση του τζακιού πιο εύκολη χωρίς λειτουργικά προβλήματα. Η δημιουργία της "Φούσκας" (θαλάμου) και η τοποθέτηση μιας επένδυσης σε ένα ενεργειακό τζάκι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει ο τεχνίτης να γνωρίζει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις όσο αφορά την λειτουργία του τζακιού, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση προβλημάτων όπως να δυσοσμέι το τζάκι (αν ο πετροβάμβακας με τον οποίο μονώνουμε δεν έχει μπει σωστά), ή να ξεκολλήσουν ή να σπάσουν τα μάρμαρα.
Σε μας θα βρείτε τον σωστό συνεργάτη! Ακόμη και στην περίπτωση που έχετε αγοράσει το τζάκι σας από εταιρία, που εσείς έχετε επιλέξει. Όσοι μας γνωρίζουν από παλιά, ξέρουν ότι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η συνέπεια και η υπευθυνότητα μας. Μπορείτε να το διαπιστώσετε, με την ψήφο εμπιστοσύνη σας!

Μετατροπές τζακιών (από παραδοσιακά τζάκια σε ενεργειακά)

Tοποθετώντας ενεργειακή κασέτα στο παραδοσιακό σας τζάκι.
Μπορούμε να μετατρέψουμε το παραδοσιακό σας τζάκι σε ενεργειακό, χωρίς εξωτερικά μερεμέτια, γλυτώνοντας σας από περιττά έξοδα, όπως το ξύλωμα της επένδυσης που πιθανόν ήδη έχετε. Στην περίπτωση αυτή κάνετε μεγάλη οικονομία στα ξύλα περιορίζοντας και τη χρήση του καλοριφέρ. Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε 2(δύο) με 3(τρία) χρόνια έχετε κάνει απόσβεση των χρημάτων που έχετε επενδύσει για την ενεργειακή κασέτα. Ανάλογα με την τοποθεσία του τζακιού σας μπορούμε να εγκαταστήσουμε αεραγωγούς στα διπλανά δωμάτια.

Επενδύσεις μαρμάρων;

Το "ΜΟΤΟ" μας είναι "ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ"